Steef Meewisse Flowers

Algemene informatie

Telefoon +316 29 15 61 44
Email Steef@steefmeewisseflowers.nl
Website https://www.instagram.com/steefmeewisseflowers/

Adresgegevens

Steef Meewisse Flowers
Lelieweg 5
2665 ML Bleiswijk

Achtergrond informatie

Bedrijf:
Het sierteeltbedrijf Steef Meewisse Flowers teelt al velen jaren snijbloemen aan de Lelieweg in Bleiswijk.  We telen Asclepias, Delphinium, lavantera en brassica. Ook komt de Asclepias Beatrix van onze partner farm uit Kenia,  in Nederland telen we Asclepias Soulmate, Aslcepias Ice ballet, Asclepias tuberosa en de Asclepias rosario. Deze zijn er in extreem sierlijke grootbloemige zuiver oranje, roze/paars, witte kleuren.

Jaarrond zijn de delphinium te verkrijgen uit de hollandse kas, in alle denkbare kleuren, maar de specialiteit is witte delphinium.
In de zomer periode telen we daarnaast nog wat zomerbloemen specials zoals,  Lavantera en Brassica en Anhetum.

En we zijn nu de enige hollandse kweker in de wereld die Delphinium jaarrond aanbiedt!

Verwerking:
We verwerken de bloemen met een Furora Nova, deze machine kijkt naar het aantal open bloemen, naar de steeldikte, steel lengte en het aantal bladeren aan de tak, hierdoor krijgen we een hele mooie uniforme bos.

Alle bloemen worden 24 uur voorbehandeld zodat het vaasleven verlengd wordt.

Energie:
Omdat er op het bedrijf gebruik wordt gemaakt van warmte / kracht koppeling, kan er zonder enig verlies warmte en elektriciteit voor het net worden gemaakt. Om nog meer elektriciteit op te wekken liggen er bij het bedrijf 600 zonnepanelen die energie opwekken.

Duurzaam:
Door de energie zo milieuvriendelijk mogelijk op te wekken werkt het bedrijf mee aan het energieneutraal worden van de tuinbouw. Hiernaast worden er zo weinig mogelijk gewasbeschermingsmiddelen gebruikt en worden de insecten bestreden met natuurlijk vijanden. Om dit alles te waarborgen is het bedrijf aangesloten bij MPS (Milieu Project Sierteelt).

Kwaliteit:
Het belangrijkste voor Steef Meewisse is dat er een duurzaam, verantwoord en eerlijk product wordt geproduceerd, van een dusdanige kwaliteit dat de uiteindelijke klant niet alleen prachtige bloemen, maar ook een goed gevoel in huis haalt.

Veel plezier met al onze bloemen!

Groet Steef Meewisse,  bloemen telen is mijn passie!

 

Grafieken hebben betrekking op de beschikbaarheid van de gehele Summerflowers groep.

Acanthus
Asclepias
Brassica
Daucus
Delphinium
Eryngium
Lavatera