Fa. M.Q. van Tol

Algemene informatie

Telefoon +31 611 36 29 17
Email info@mvantol.nl
Website http://www.mvantol.nl/

Adresgegevens

Fa. M.Q. van Tol
Paradijsweg 7a
2461 TK Ter Aar

Achtergrond informatie

Begin jaren zestig is Tinus van Tol zijn bedrijf begonnen met groenten. Zoals zovelen in die tijd is hij overgeschakeld op bloemen. Vanaf 1984 is zoon Marcel van Tol mee gaan werken op het bedrijf en een aantal jaren later ook zoon Eric van Tol. Geleidelijk aan hebben zij het bedrijf overgenomen en werken de broers samen om het bedrijf en producten verder te verbeteren.

Het bedrijf is twee hectare groot, 90% wordt in rolkassen geteeld.

Met onze rolkassen zijn wij in staat onze productie van zomerbloemen en trekheesters een paar weken vroeger of later op de markt te brengen. Op beide locaties, Paradijsweg 7a, Ter Aar en Molenkade 11, Nieuwveen staan 2 rolkassen van ieder 800 m2. Deze 4 rolkassen met in totaal 3.200 m2 glas kunnen verplaatst worden over 20 rolvakken. We kunnen daardoor de rolkassen verplaatsen over 16.000 m2 open grond.

We zijn gespecialiseerd in Sneeuwbal (Viburnum opulus ‘Roseum’), Campanula Glomerata, Alchemilla ‘Robustica’, Herfstchrysant en Skimmia ‘Rubinette’.
De teelten Sneeuwbal, Campanula Glomerata en Alchemilla hebben eerst de kou van de winter nodig om tot bloei te komen. Na deze periode van kou zorgt de warmte van rolkas voor vervroeging ten opzichte van de buitenproductie. Bij de teelt van Herfstchrysanten worden de takken in de buitenlucht opgeteeld wat de stevigheid ten goede komt. Tijdens de oogst staat de rolkas over het gewas wat de invloed van de weersomstandigheden op de kwaliteit minimaliseert. In de winter wordt Skimmia deels onder glas geoogst waardoor bij vorst de oogst doorgang kan vinden.

Voor vragen kunt u uiteraard contact opnemen.

Met vriendelijke groet,

Marcel en Eric van Tol

Grafieken hebben betrekking op de beschikbaarheid van de gehele Summerflowers groep.

Alchemilla
Campanula
Chrysant
Helleborus
Skimmia
Viburnum