Nerinekwekerij B. van Keulen

Algemene informatie

Telefoon +31 25 123 9408
Email b.vankeulen@hetnet.nl
Website http://www.nerine.nl/

Adresgegevens

Nerinekwekerij B. van Keulen
Cieweg 8
1969 MS Heemskerk

Achtergrond informatie

Wij zijn een Nerine productiebedrijf, we produceren zelf onze bollen, en telen zowel voor de bollenverkoop als bloemenproductie.
In de jaren ’70 startte mijn vader met de Nerine-teelt. Als kind hielp ik al met het ‘zakken’ en ‘stiekjes omdoen’ bij de verwerking van de bloemen. Hier ontstond mijn liefde voor de teelt. De afwisseling in de teelten en het dagelijks werk geven mij voldoening. En natuurlijk de beloning, een beste kas met Nerine die hun klanten vinden. Wij telen hoofdzakelijk Nerine Bowdenii Vesta K.
De bloemproductie proberen we jaarrond te plannen zodat we het hele jaar door Nerine aan kunnen bieden, op dit moment is dat, op maart en april na, het hele jaar door.

Veredeling van intense kleuren en rijke bloei
In de jaren 80 zijn we begonnen met de veredeling van de Nerine. We hebben inmiddels een divers assortiment met heel eigen kenmerken. Na een dag hard werken geniet ik vaak na, struinend tussen de paden. Wat mij inspireert? “De verleidelijke sierlijkheid van een Nerine-bed dat met verrassende nieuwe kleuren tot rijpdom komt.”
Door de veredeling hebben we de laatste jaren verschillende nieuwe kleuren en soorten op de markt gezet, niet alleen nieuwe kleuren maar ook nieuwe types , denk hierbij aan de Amarine Belladiva.

Met vriendelijke groet, Bas van Keulen

Grafieken hebben betrekking op de beschikbaarheid van de gehele Summerflowers groep.

Nerine