Warmerdam Paeonia

Algemene informatie

Telefoon +31 648 66 62 97
Email ruud@paeoniapassion.com
Website http://www.paeoniapassion.com/

Adresgegevens

Warmerdam Paeonia
Aak 45
2377 CM Oude Wetering

Achtergrond informatie

Ik mag de 4e generatie pioenentelers vertegenwoordigen binnen onze familie, waarmee we al zo’n anderhalve eeuw rasechte tuinders zijn. Aan het einde van de 19e eeuw werd er nog volop gemengd geteeld met groente in de vollegrond als hoofdmoot, maar ook al met pioenen. Mijn opa heeft het assortiment pioenen uitgebreid met een aantal cultivars, maar teelde voornamelijk bonen en aardbeien en later steeds meer bloemen (m.n. fresia’s en anjers). Mijn vader ging vervolgens door met enkel alleen de teelt van bloemen- en vaste planten. In de jaren ’80 is de sortimentsuitbreiding ingezet door mijn vader en toen ik doorging met uitsluitend de pioenen in het jaar 2000 telde het sortiment zo’n 15 cultivars. In de loop der jaren ben ik volledig doorgeslagen met het opbouwen van een assortiment, en inmiddels telen we honderden verschillende soorten pioenen voor het uitgangsmateriaal en hier komen jaarlijks tientallen aanwinsten bij. Mijn nieuwsgierigheid naar het onbekende en drang naar vernieuwing is niet te stoppen!
Dit uitgangsmateriaal telen wij op een kleine 2 ha, en voor een groot scala aan afnemers. Hierbij organiseren wij de afzet volledig zelfstandig en onze export heeft een zeer prominente plaats ingenomen. Snijbloemenkwekers zijn ook een belangrijke klantengroep, maar handel met particulieren en met alle hedendaagse vormen van eindverkooppunten voert immer sterker de boventoon bij ons. Een vernieuwend en onderscheidend assortiment, de hoogste kwaliteit plantmateriaal en sterke persoonlijke service zijn de pijlers onder Warmerdam Paeonia.
Plantmateriaal van Paeonia is één hele belangrijke poot van ons bedrijf. De andere wordt gevormd door onze snijpioenen, op een oppervlakte van ruim één hectare. Ook hierbij ligt de focus volledig op sortiment en kwaliteit. Wij proberen een vernieuwend sortiment aan te bieden van rond de 15 verschillende cultivars die het gehele bloeiseizoen dekken. Ook met onze snijbloemen gaan wij uitsluitend voor topkwaliteit. Voor pioenen betekent dit met name mooi op kleur en wellicht zelfs nog belangrijker besteden wij veel aandacht aan uniformiteit en een consistente aanvoer van iedere cultivar.
Wij steken veel tijd en energie in onze website zodat deze niet alleen bijdraagt aan de ontwikkeling van ons bedrijf, maar wij hopen er ook een reclamezuil voor pioenen mee te hebben gemaakt.
Het adres van deze website is niet ‘zomaar’ gekozen. Wij telen en werken met passie voor pioenen en doen er alles aan om onze producten dit ook uit te laten stralen. Het werken met mooie kwaliteit en gelukkige klanten geven ons simpelweg ontzettend veel voldoening.

Grafieken hebben betrekking op de beschikbaarheid van de gehele Summerflowers groep.

Pioen