WBM Pioenen

Adresgegevens

WBM Pioenen
Oosterringweg 22-1
8315 PT Luttelgeest

Neem contact op

Contactpersoon Jolanda Dekker-Bernhard
Telefoon +31 651 66 25 47
Email wbm@dekkeremmeloord.nl

Achtergrond informatie

WBM Pioenen is een glastuinbouwbedrijf gelegen in de Noordoostpolder met een glasoppervlakte van ruim 21.000 m2, waarin vier soorten Pioenen voor de snij worden gekweekt.
Met een vader die ons met raad en daad terzijde staat, heb ik als dochter uit een tuinderfamilie met generaties evaring in de bloementeelt, samen met mijn man, in 2013 besloten deze kwekerij te starten.

Allereerst op zoek naar goed uitgangsmateriaal, daarna de kas geschikt maken voor de Pioenenteelt en Henk v/d Berg ingehuurd als teeltadviseur. Dit alles heeft er uiteindelijk toe geleid dat wij in voorjaar 2015 onze eerste pioenen zijn gaan snijden.

In onze kas telen wij vier soorten:

  • 3.500 m2 Gardenia (wit)
  • 3.800 m2 Monsieur Jules Eli, (licht roze)
  • 3.800 m2 Duchesse de Nemours (wit, geurend)
  • 10.500 m2 Sarah Bernhardt (roze en extreem dubbelbloemig)

Omdat we veel aandacht besteden aan het onkruidvrij houden van de kas, worden er bij ons geen onkruidbestrijdingsmiddelen gebruikt. Dit zorgt voor een betere groei waardoor we de planten langer gezond kunnen houden. De kas is voorzien van een dubbele watervoorziening, waardoor we desgewenst boven over als onder het gewas door water kunnen geven. Op deze manier kunnen wij water en bemesting geven op de meest gunstige manier om de groei te bevorderen maar ook bijvoorbeeld schimmelvorming beperken. Om het klimaat te beheersen werken we met een moderne klimaatcomputer, die zowel de raamstanden als het door ons gebruikte zonnescherm regelt. Door het rustige klimaat kunnen de pioenrozen gezond groeien naar de kwaliteit die wij voor ogen hebben. Het schermdoek kan ook dienen als isolatie bij koude nachten tijdens de groeiperiode of als bescherming bij te scherpe instraling van de zon.
Op deze manier proberen wij optimale omstandigheden te creëren zodat onze Pioenen zo goed en gezond mogelijk kunnen groeien.

Natuurlijk besteden wij daarna veel aandacht aan het juiste snij-stadium van onze bloemen, hebben beschikking over 2 koelcellen en worden onze bloemen geconditioneerd vervoerd naar de veiling in Aalsmeer. Op deze manier kunnen de groothandel en de winkelier goed met ons product werken en krijgt de consument uiteindelijk een mooie bos Pioenrozen op de vaas. Dit laatste is het waar wij het voor doen, een consument die gelukkig wordt van onze passie voor Pioenrozen.

Grafieken hebben betrekking op de beschikbaarheid van de gehele Summerflowers groep.

Pioen