Bloemenkwekerij van der Wekken

Algemene informatie

Telefoon +31 612 83 98 71
Email info@bloemenkwekerijvdwekken.nl
Website http://www.bloemenkwekerijvdwekken.nl/

Adresgegevens

J.A.van der Wekken
Kloosterweg 8
4317 NH Noordgouwe

Achtergrond informatie

Bloemenkwekerij van der Wekken is actief in Zeeland. Dit vanouds akkerbouwbedrijf is ruim 30 jaar geleden gestart met de teelt van zomerbloemen en tulpen. Op dit moment worden buiten op ruim 35 hectare Zonnebloemen, Callistephus en Pioenen geteeld. Naast buitenteelt wordt er in de kas in de zomer Celosia geteeld. In de winterperiode worden ongeveer 15 miljoen tulpen afgebroeid. Van der Wekken produceert hierboven genoemde gewassen vraaggericht. Door direct zaken te doen met eindklanten in de keten (Europese retailers en groothandelaren) zijn de lijnen kort en kan er snel geschakeld worden. Zo bepaald de klant de rijpheid, lengte, knopdiameter etc. van de te leveren bloemen. Van der Wekken probeert haar klanten zoveel mogelijk te ontzorgen. Dat kan betekenen dat de bloemen op de kwekerij al verkoopklaar worden verpakt. Denk hierbij aan verschillend aantal stelen per bos, hoezen, stickers en fust. Door het aantal handelingen in de keten te verminderen zorgen we dat er een kwalitatief beter product in de winkels komt. De korte keten komt ook het uiteindelijke vaasleven bij de consument ten goede.

Met betrekking tot het milieu neemt Bloemenkwekerij van der Wekken haar verantwoording. Dit blijkt onder andere uit onze certificeringen. Het bedrijf is zowel GLOBALG.AP en GRASP gecertificeerd. Dit betekend dat er op een verantwoorde manier wordt omgegaan met bestrijdingsmiddelen, meststoffen en personeel. Daarnaast maken we gebruik van innovatieve teeltmethodes. Zo telen we Celosia op water, waardoor het gebruik van bestrijdingsmiddelen en energie drastisch is teruggelopen. Dit systeem wordt nu ook op kleine schaal voor de buitenteelt van Callistephus uitgeprobeerd. De ontwikkeling van het gewas verloopt tot nu toe voorspoedig en is beter dan in de gangbare grondteelt op het bedrijf van Van der Wekken. (Bron)

Van der Wekken hoopt door het deelnemen aan Summerflowers allereerst mee te helpen aan het onder de aandacht brengen van zomerbloemen als totaal pakket. Daarnaast probeert het bedrijf op deze manier naamsbekendheid te krijgen en nieuwe klanten te bereiken die zich kunnen vinden in de werkwijze van het bedrijf. Van der Wekken staat open voor directe samenwerking. Gebruik dus gerust het hiernaast genoemde mail adres en de telefoon.

Grafieken hebben betrekking op de beschikbaarheid van de gehele Summerflowers groep.

Callistephus
Helianthus